Pages

Dakaradi Sree Durga Sahasra Nama Stotram PDF Download

You can download Dakaradi Sree Durga Sahasra Nama Stotram PDFS here

Dakaradi Sree Durga Sahasra Nama Stotramin pdf in English Download

Dakaradi Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Telugu Download

Dakaradi Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Gujarati Download

Dakaradi Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Kannada Download

Dakaradi Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Malayalam Download

Dakaradi Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Oriya Download

Dakaradi Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Sanskrit (Hindi) Download

Dakaradi Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Tamil Download

Dakaradi Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Bengali Download

Sree Durga Sahasra Nama Stotram PDF Download

You can download Sree Durga Sahasra Nama Stotram PDFS here

Sree Durga Sahasra Nama Stotramin pdf in English Download

Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Telugu Download

Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Gujarati Download

Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Kannada Download

Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Malayalam Download

Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Oriya Download

Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Sanskrit (Hindi) Download

Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Tamil Download

Sree Durga Sahasra Nama Stotram pdf in Bengali Download

Sree Durga Nakshatra Malika Stuti PDF Download

You can download Sree Durga Nakshatra Malika Stuti PDFS here

Sree Durga Nakshatra Malika Stutiin pdf in English Download

Sree Durga Nakshatra Malika Stuti pdf in Telugu Download

Sree Durga Nakshatra Malika Stuti pdf in Gujarati Download

Sree Durga Nakshatra Malika Stuti pdf in Kannada Download

Sree Durga Nakshatra Malika Stuti pdf in Malayalam Download

Sree Durga Nakshatra Malika Stuti pdf in Oriya Download

Sree Durga Nakshatra Malika Stuti pdf in Sanskrit (Hindi) Download

Sree Durga Nakshatra Malika Stuti pdf in Tamil Download

Sree Durga Nakshatra Malika Stuti pdf in Bengali Download

Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram in Bengali


Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Bengali  Lyrics (Text)
Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Bengali  Script

সরস্বতী মহাভদ্রা মহামায়া বরপ্রদা |
শ্রীপ্রদা পদ্মনিলয়া পদ্মাক্ষী পদ্মবক্ত্রগা || 1 ||

শিবানুজা পুস্তকধৃত জ্ঞানমুদ্রা রমা পরা |
কামরূপা মহাবিদ্য়া মহাপাতকনাশিনী || 2 ||

মহাশ্রয়া মালিনী চ মহাভোগা মহাভুজা |
মহাভাগা মহোত্সাহা দিব্য়াঙ্গা সুরবংদিতা || 3 ||

মহাকালী মহাপাশা মহাকারা মহাঙ্কুশা |
সীতা চ বিমলা বিশ্বা বিদ্য়ুন্মালা চ বৈষ্ণবী || 4 ||

চংদ্রিকা চংদ্রবদনা চংদ্রলেখাবিভূষিতা |
সাবিত্রী সুরসা দেবী দিব্য়ালংকারভূষিতা || 5 ||

বাগ্দেবী বসুধা তীব্রা মহাভদ্রা মহাবলা |
ভোগদা ভারতী ভামা গোবিংদা গোমতী শিবা || 6 ||

জটিলা বিংধ্য়বাসা চ বিংধ্য়াচলবিরাজিতা |
চংডিকা বৈষ্ণবী ব্রাহ্মী ব্রহ্মজ্ঞানৈকসাধনা || 7 ||

সৌদামিনী সুধামূর্তিস্সুভদ্রা সুরপূজিতা |
সুবাসিনী সুনাসা চ বিনিদ্রা পদ্মলোচনা || 8 ||

বিদ্য়ারূপা বিশালাক্ষী ব্রহ্মজায়া মহাফলা |
ত্রয়ীমূর্তী ত্রিকালজ্ঞা ত্রিগুণা শাস্ত্ররূপিণী || 9 ||

শুংভাসুরপ্রমথিনী শুভদা চ সর্বাত্মিকা |
রক্তবীজনিহংত্রী চ চামুণ্ডা চাংবিকা তথা || 1০ ||

মুণ্ডকায় প্রহরণা ধূম্রলোচনমর্দনা |
সর্বদেবস্তুতা সৌম্য়া সুরাসুরনমস্কৃতা || 11 ||

কালরাত্রী কলাধারা রূপ সৌভাগ্য়দায়িনী |
বাগ্দেবী চ বরারোহা বারাহী বারিজাসনা || 12 ||

চিত্রাংবরা চিত্রগংধা চিত্রমাল্য়বিভূষিতা |
কাংতা কামপ্রদা বংদ্য়া বিদ্য়াধরা সূপূজিতা || 13 ||

শ্বেতাসনা নীলভুজা চতুর্বর্গফলপ্রদা |
চতুরাননসাম্রাজ্য়া রক্তমধ্য়া নিরংজনা || 14 ||

হংসাসনা নীলজঙ্ঘা ব্রহ্মবিষ্ণুশিবাত্মিকা |
এবং সরস্বতী দেব্য়া নাম্নামষ্টোত্তরশতম || 15 ||

ইতি শ্রী সরস্বত্য়ষ্টোত্তরশতনামস্তোত্রম সম্পূর্ণম ||

Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram in Tamil


Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Tamil  Lyrics (Text)
Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Tamil  Script


ஸரஸ்வதீ மஹாபத்ரா மஹாமாயா வரப்ரதா |
ஶ்ரீப்ரதா பத்மனிலயா பத்மாக்ஷீ பத்மவக்த்ரகா || 1 ||

ஶிவானுஜா புஸ்தகத்றுத் ஜ்ஞானமுத்ரா ரமா பரா |
காமரூபா மஹாவித்யா மஹாபாதகனாஶினீ || 2 ||

மஹாஶ்ரயா மாலினீ ச மஹாபொகா மஹாபுஜா |
மஹாபாகா மஹொத்ஸாஹா திவ்யாங்கா ஸுரவம்திதா || 3 ||

மஹாகாலீ மஹாபாஶா மஹாகாரா மஹாங்குஶா |
ஸீதா ச விமலா விஶ்வா வித்யுன்மாலா ச வைஷ்ணவீ || 4 ||

சம்த்ரிகா சம்த்ரவதனா சம்த்ரலெகாவிபூஷிதா |
ஸாவித்ரீ ஸுரஸா தெவீ திவ்யாலம்காரபூஷிதா || 5 ||

வாக்தெவீ வஸுதா தீவ்ரா மஹாபத்ரா மஹாபலா |
பொகதா பாரதீ பாமா கொவிம்தா கொமதீ ஶிவா || 6 ||

ஜடிலா விம்த்யவாஸா ச விம்த்யாசலவிராஜிதா |
சம்டிகா வைஷ்ணவீ ப்ராஹ்மீ ப்ரஹ்மஜ்ஞானைகஸாதனா || 7 ||

ஸௌதாமினீ ஸுதாமூர்திஸ்ஸுபத்ரா ஸுரபூஜிதா |
ஸுவாஸினீ ஸுனாஸா ச வினித்ரா பத்மலொசனா || 8 ||

வித்யாரூபா விஶாலாக்ஷீ ப்ரஹ்மஜாயா மஹாபலா |
த்ரயீமூர்தீ த்ரிகாலஜ்ஞா த்ரிகுணா ஶாஸ்த்ரரூபிணீ || 9 ||

ஶும்பாஸுரப்ரமதினீ ஶுபதா ச ஸர்வாத்மிகா |
ரக்தபீஜனிஹம்த்ரீ ச சாமுண்டா சாம்பிகா ததா || 10 ||

முண்டகாய ப்ரஹரணா தூம்ரலொசனமர்தனா |
ஸர்வதெவஸ்துதா ஸௌம்யா ஸுராஸுரனமஸ்க்றுதா || 11 ||

காலராத்ரீ கலாதாரா ரூப ஸௌபாக்யதாயினீ |
வாக்தெவீ ச வராரொஹா வாராஹீ வாரிஜாஸனா || 12 ||

சித்ராம்பரா சித்ரகம்தா சித்ரமால்யவிபூஷிதா |
காம்தா காமப்ரதா வம்த்யா வித்யாதரா ஸூபூஜிதா || 13 ||

ஶ்வெதாஸனா னீலபுஜா சதுர்வர்கபலப்ரதா |
சதுரானனஸாம்ராஜ்யா ரக்தமத்யா னிரம்ஜனா || 14 ||

ஹம்ஸாஸனா னீலஜங்கா ப்ரஹ்மவிஷ்ணுஶிவாத்மிகா |
எவம் ஸரஸ்வதீ தெவ்யா னாம்னாமஷ்டொத்தரஶதம் || 15 ||

இதி ஶ்ரீ ஸரஸ்வத்யஷ்டொத்தரஶதனாமஸ்தொத்ரம் ஸம்பூர்ணம் ||

Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram in Sanskrit


Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Sanskrit  Lyrics (Text)
Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Sanskrit  Script

सरस्वती महाभद्रा महामाया वरप्रदा ।
श्रीप्रदा पद्मनिलया पद्माक्षी पद्मवक्त्रगा ॥ 1 ॥

शिवानुजा पुस्तकधृत् ज्ञानमुद्रा रमा परा ।
कामरूपा महाविद्या महापातकनाशिनी ॥ 2 ॥

महाश्रया मालिनी च महाभोगा महाभुजा ।
महाभागा महोत्साहा दिव्याङ्गा सुरवन्दिता ॥ 3 ॥

महाकाली महापाशा महाकारा महाङ्कुशा ।
सीता च विमला विश्वा विद्युन्माला च वैष्णवी ॥ 4 ॥

चन्द्रिका चन्द्रवदना चन्द्रलेखाविभूषिता ।
सावित्री सुरसा देवी दिव्यालङ्कारभूषिता ॥ 5 ॥

वाग्देवी वसुधा तीव्रा महाभद्रा महाबला ।
भोगदा भारती भामा गोविन्दा गोमती शिवा ॥ 6 ॥

जटिला विन्ध्यवासा च विन्ध्याचलविराजिता ।
चण्डिका वैष्णवी ब्राह्मी ब्रह्मज्ञानैकसाधना ॥ 7 ॥

सौदामिनी सुधामूर्तिस्सुभद्रा सुरपूजिता ।
सुवासिनी सुनासा च विनिद्रा पद्मलोचना ॥ 8 ॥

विद्यारूपा विशालाक्षी ब्रह्मजाया महाफला ।
त्रयीमूर्ती त्रिकालज्ञा त्रिगुणा शास्त्ररूपिणी ॥ 9 ॥

शुम्भासुरप्रमथिनी शुभदा च सर्वात्मिका ।
रक्तबीजनिहन्त्री च चामुण्डा चाम्बिका तथा ॥ 10 ॥

मुण्डकाय प्रहरणा धूम्रलोचनमर्दना ।
सर्वदेवस्तुता सौम्या सुरासुरनमस्कृता ॥ 11 ॥

कालरात्री कलाधारा रूप सौभाग्यदायिनी ।
वाग्देवी च वरारोहा वाराही वारिजासना ॥ 12 ॥

चित्राम्बरा चित्रगन्धा चित्रमाल्यविभूषिता ।
कान्ता कामप्रदा वन्द्या विद्याधरा सूपूजिता ॥ 13 ॥

श्वेतासना नीलभुजा चतुर्वर्गफलप्रदा ।
चतुराननसाम्राज्या रक्तमध्या निरञ्जना ॥ 14 ॥

हंसासना नीलजङ्घा ब्रह्मविष्णुशिवात्मिका ।
एवं सरस्वती देव्या नाम्नामष्टोत्तरशतम् ॥ 15 ॥

इति श्री सरस्वत्यष्टोत्तरशतनामस्तोत्रम् सम्पूर्णम् ॥

Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram in Oriya


Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Oriya  Lyrics (Text)
Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Oriya  Script

ସରସ୍ଵତୀ ମହାଭଦ୍ରା ମହାମାୟା ଵରପ୍ରଦା |
ଶ୍ରୀପ୍ରଦା ପଦ୍ମନିଲୟା ପଦ୍ମାକ୍ଷୀ ପଦ୍ମଵକ୍ତ୍ରଗା || 1 ||

ଶିଵାନୁଜା ପୁସ୍ତକଧୃତ ଜ୍ଞାନମୁଦ୍ରା ରମା ପରା |
କାମରୂପା ମହାଵିଦ୍ୟା ମହାପାତକନାଶିନୀ || 2 ||

ମହାଶ୍ରୟା ମାଲିନୀ ଚ ମହାଭୋଗା ମହାଭୁଜା |
ମହାଭାଗା ମହୋତ୍ସାହା ଦିଵ୍ୟାଙ୍ଗା ସୁରଵଂଦିତା || 3 ||

ମହାକାଲୀ ମହାପାଶା ମହାକାରା ମହାଙ୍କୁଶା |
ସୀତା ଚ ଵିମଲା ଵିଶ୍ଵା ଵିଦ୍ୟୁନ୍ମାଲା ଚ ଵୈଷ୍ଣଵୀ || 4 ||

ଚଂଦ୍ରିକା ଚଂଦ୍ରଵଦନା ଚଂଦ୍ରଲେଖାଵିଭୂଷିତା |
ସାଵିତ୍ରୀ ସୁରସା ଦେଵୀ ଦିଵ୍ୟାଲଂକାରଭୂଷିତା || 5 ||

ଵାଗ୍ଦେଵୀ ଵସୁଧା ତୀଵ୍ରା ମହାଭଦ୍ରା ମହାବଲା |
ଭୋଗଦା ଭାରତୀ ଭାମା ଗୋଵିଂଦା ଗୋମତୀ ଶିଵା || 6 ||

ଜଟିଲା ଵିଂଧ୍ୟଵାସା ଚ ଵିଂଧ୍ୟାଚଲଵିରାଜିତା |
ଚଂଡିକା ଵୈଷ୍ଣଵୀ ବ୍ରାହ୍ମୀ ବ୍ରହ୍ମଜ୍ଞାନୈକସାଧନା || 7 ||

ସୌଦାମିନୀ ସୁଧାମୂର୍ତିସ୍ସୁଭଦ୍ରା ସୁରପୂଜିତା |
ସୁଵାସିନୀ ସୁନାସା ଚ ଵିନିଦ୍ରା ପଦ୍ମଲୋଚନା || 8 ||

ଵିଦ୍ୟାରୂପା ଵିଶାଲାକ୍ଷୀ ବ୍ରହ୍ମଜାୟା ମହାଫଲା |
ତ୍ରୟୀମୂର୍ତୀ ତ୍ରିକାଲଜ୍ଞା ତ୍ରିଗୁଣା ଶାସ୍ତ୍ରରୂପିଣୀ || 9 ||

ଶୁଂଭାସୁରପ୍ରମଥିନୀ ଶୁଭଦା ଚ ସର୍ଵାତ୍ମିକା |
ରକ୍ତବୀଜନିହଂତ୍ରୀ ଚ ଚାମୁଣ୍ଡା ଚାଂବିକା ତଥା || 10 ||

ମୁଣ୍ଡକାୟ ପ୍ରହରଣା ଧୂମ୍ରଲୋଚନମର୍ଦନା |
ସର୍ଵଦେଵସ୍ତୁତା ସୌମ୍ୟା ସୁରାସୁରନମସ୍କୃତା || 11 ||

କାଲରାତ୍ରୀ କଲାଧାରା ରୂପ ସୌଭାଗ୍ୟଦାୟିନୀ |
ଵାଗ୍ଦେଵୀ ଚ ଵରାରୋହା ଵାରାହୀ ଵାରିଜାସନା || 12 ||

ଚିତ୍ରାଂବରା ଚିତ୍ରଗଂଧା ଚିତ୍ରମାଲ୍ୟଵିଭୂଷିତା |
କାଂତା କାମପ୍ରଦା ଵଂଦ୍ୟା ଵିଦ୍ୟାଧରା ସୂପୂଜିତା || 13 ||

ଶ୍ଵେତାସନା ନୀଲଭୁଜା ଚତୁର୍ଵର୍ଗଫଲପ୍ରଦା |
ଚତୁରାନନସାମ୍ରାଜ୍ୟା ରକ୍ତମଧ୍ୟା ନିରଂଜନା || 14 ||

ହଂସାସନା ନୀଲଜଙ୍ଘା ବ୍ରହ୍ମଵିଷ୍ଣୁଶିଵାତ୍ମିକା |
ଏଵଂ ସରସ୍ଵତୀ ଦେଵ୍ୟା ନାମ୍ନାମଷ୍ଟୋତ୍ତରଶତମ || 15 ||

ଇତି ଶ୍ରୀ ସରସ୍ଵତ୍ୟଷ୍ଟୋତ୍ତରଶତନାମସ୍ତୋତ୍ରମ ସମ୍ପୂର୍ଣମ ||

Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram in Malayalam


Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Malayalam  Lyrics (Text)
Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Malayalam  Script


സരസ്വതീ മഹാഭദ്രാ മഹാമായാ വരപ്രദാ |
ശ്രീപ്രദാ പദ്മനിലയാ പദ്മാക്ഷീ പദ്മവക്ത്രഗാ || 1 ||

ശിവാനുജാ പുസ്തകധൃത് ജ്ഞാനമുദ്രാ രമാ പരാ |
കാമരൂപാ മഹാവിദ്യാ മഹാപാതകനാശിനീ || 2 ||

മഹാശ്രയാ മാലിനീ ച മഹാഭൊഗാ മഹാഭുജാ |
മഹാഭാഗാ മഹൊത്സാഹാ ദിവ്യാങ്ഗാ സുരവംദിതാ || 3 ||

മഹാകാലീ മഹാപാശാ മഹാകാരാ മഹാങ്കുശാ |
സീതാ ച വിമലാ വിശ്വാ വിദ്യുന്മാലാ ച വൈഷ്ണവീ || 4 ||

ചംദ്രികാ ചംദ്രവദനാ ചംദ്രലെഖാവിഭൂഷിതാ |
സാവിത്രീ സുരസാ ദെവീ ദിവ്യാലംകാരഭൂഷിതാ || 5 ||

വാഗ്ദെവീ വസുധാ തീവ്രാ മഹാഭദ്രാ മഹാബലാ |
ഭൊഗദാ ഭാരതീ ഭാമാ ഗൊവിംദാ ഗൊമതീ ശിവാ || 6 ||

ജടിലാ വിംധ്യവാസാ ച വിംധ്യാചലവിരാജിതാ |
ചംഡികാ വൈഷ്ണവീ ബ്രാഹ്മീ ബ്രഹ്മജ്ഞാനൈകസാധനാ || 7 ||

സൗദാമിനീ സുധാമൂര്തിസ്സുഭദ്രാ സുരപൂജിതാ |
സുവാസിനീ സുനാസാ ച വിനിദ്രാ പദ്മലൊചനാ || 8 ||

വിദ്യാരൂപാ വിശാലാക്ഷീ ബ്രഹ്മജായാ മഹാഫലാ |
ത്രയീമൂര്തീ ത്രികാലജ്ഞാ ത്രിഗുണാ ശാസ്ത്രരൂപിണീ || 9 ||

ശുംഭാസുരപ്രമഥിനീ ശുഭദാ ച സര്വാത്മികാ |
രക്തബീജനിഹംത്രീ ച ചാമുണ്ഡാ ചാംബികാ തഥാ || 10 ||

മുണ്ഡകായ പ്രഹരണാ ധൂമ്രലൊചനമര്ദനാ |
സര്വദെവസ്തുതാ സൗമ്യാ സുരാസുരനമസ്കൃതാ || 11 ||

കാലരാത്രീ കലാധാരാ രൂപ സൗഭാഗ്യദായിനീ |
വാഗ്ദെവീ ച വരാരൊഹാ വാരാഹീ വാരിജാസനാ || 12 ||

ചിത്രാംബരാ ചിത്രഗംധാ ചിത്രമാല്യവിഭൂഷിതാ |
കാംതാ കാമപ്രദാ വംദ്യാ വിദ്യാധരാ സൂപൂജിതാ || 13 ||

ശ്വെതാസനാ നീലഭുജാ ചതുര്വര്ഗഫലപ്രദാ |
ചതുരാനനസാമ്രാജ്യാ രക്തമധ്യാ നിരംജനാ || 14 ||

ഹംസാസനാ നീലജങ്ഘാ ബ്രഹ്മവിഷ്ണുശിവാത്മികാ |
എവം സരസ്വതീ ദെവ്യാ നാമ്നാമഷ്ടൊത്തരശതമ് || 15 ||

ഇതി ശ്രീ സരസ്വത്യഷ്ടൊത്തരശതനാമസ്തൊത്രമ് സമ്പൂര്ണമ് ||

Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram in Kannada


Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Kannada  Lyrics (Text)
Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Kannada  Script

ಸರಸ್ವತೀ ಮಹಾಭದ್ರಾ ಮಹಾಮಾಯಾ ವರಪ್ರದಾ |
ಶ್ರೀಪ್ರದಾ ಪದ್ಮನಿಲಯಾ ಪದ್ಮಾಕ್ಷೀ ಪದ್ಮವಕ್ತ್ರಗಾ || 1 ||

ಶಿವಾನುಜಾ ಪುಸ್ತಕಧೃತ್ ಙ್ಞಾನಮುದ್ರಾ ರಮಾ ಪರಾ |
ಕಾಮರೂಪಾ ಮಹಾವಿದ್ಯಾ ಮಹಾಪಾತಕನಾಶಿನೀ || 2 ||

ಮಹಾಶ್ರಯಾ ಮಾಲಿನೀ ಚ ಮಹಾಭೊಗಾ ಮಹಾಭುಜಾ |
ಮಹಾಭಾಗಾ ಮಹೊತ್ಸಾಹಾ ದಿವ್ಯಾಂಗಾ ಸುರವಂದಿತಾ || 3 ||

ಮಹಾಕಾಲೀ ಮಹಾಪಾಶಾ ಮಹಾಕಾರಾ ಮಹಾಂಕುಶಾ |
ಸೀತಾ ಚ ವಿಮಲಾ ವಿಶ್ವಾ ವಿದ್ಯುನ್ಮಾಲಾ ಚ ವೈಷ್ಣವೀ || 4 ||

ಚಂದ್ರಿಕಾ ಚಂದ್ರವದನಾ ಚಂದ್ರಲೆಖಾವಿಭೂಷಿತಾ |
ಸಾವಿತ್ರೀ ಸುರಸಾ ದೆವೀ ದಿವ್ಯಾಲಂಕಾರಭೂಷಿತಾ || 5 ||

ವಾಗ್ದೆವೀ ವಸುಧಾ ತೀವ್ರಾ ಮಹಾಭದ್ರಾ ಮಹಾಬಲಾ |
ಭೊಗದಾ ಭಾರತೀ ಭಾಮಾ ಗೊವಿಂದಾ ಗೊಮತೀ ಶಿವಾ || 6 ||

ಜಟಿಲಾ ವಿಂಧ್ಯವಾಸಾ ಚ ವಿಂಧ್ಯಾಚಲವಿರಾಜಿತಾ |
ಚಂಡಿಕಾ ವೈಷ್ಣವೀ ಬ್ರಾಹ್ಮೀ ಬ್ರಹ್ಮಙ್ಞಾನೈಕಸಾಧನಾ || 7 ||

ಸೌದಾಮಿನೀ ಸುಧಾಮೂರ್ತಿಸ್ಸುಭದ್ರಾ ಸುರಪೂಜಿತಾ |
ಸುವಾಸಿನೀ ಸುನಾಸಾ ಚ ವಿನಿದ್ರಾ ಪದ್ಮಲೊಚನಾ || 8 ||

ವಿದ್ಯಾರೂಪಾ ವಿಶಾಲಾಕ್ಷೀ ಬ್ರಹ್ಮಜಾಯಾ ಮಹಾಫಲಾ |
ತ್ರಯೀಮೂರ್ತೀ ತ್ರಿಕಾಲಙ್ಞಾ ತ್ರಿಗುಣಾ ಶಾಸ್ತ್ರರೂಪಿಣೀ || 9 ||

ಶುಂಭಾಸುರಪ್ರಮಥಿನೀ ಶುಭದಾ ಚ ಸರ್ವಾತ್ಮಿಕಾ |
ರಕ್ತಬೀಜನಿಹಂತ್ರೀ ಚ ಚಾಮುಂಡಾ ಚಾಂಬಿಕಾ ತಥಾ || 10 ||

ಮುಂಡಕಾಯ ಪ್ರಹರಣಾ ಧೂಮ್ರಲೊಚನಮರ್ದನಾ |
ಸರ್ವದೆವಸ್ತುತಾ ಸೌಮ್ಯಾ ಸುರಾಸುರನಮಸ್ಕೃತಾ || 11 ||

ಕಾಲರಾತ್ರೀ ಕಲಾಧಾರಾ ರೂಪ ಸೌಭಾಗ್ಯದಾಯಿನೀ |
ವಾಗ್ದೆವೀ ಚ ವರಾರೊಹಾ ವಾರಾಹೀ ವಾರಿಜಾಸನಾ || 12 ||

ಚಿತ್ರಾಂಬರಾ ಚಿತ್ರಗಂಧಾ ಚಿತ್ರಮಾಲ್ಯವಿಭೂಷಿತಾ |
ಕಾಂತಾ ಕಾಮಪ್ರದಾ ವಂದ್ಯಾ ವಿದ್ಯಾಧರಾ ಸೂಪೂಜಿತಾ || 13 ||

ಶ್ವೆತಾಸನಾ ನೀಲಭುಜಾ ಚತುರ್ವರ್ಗಫಲಪ್ರದಾ |
ಚತುರಾನನಸಾಮ್ರಾಜ್ಯಾ ರಕ್ತಮಧ್ಯಾ ನಿರಂಜನಾ || 14 ||

ಹಂಸಾಸನಾ ನೀಲಜಂಘಾ ಬ್ರಹ್ಮವಿಷ್ಣುಶಿವಾತ್ಮಿಕಾ |
ಎವಂ ಸರಸ್ವತೀ ದೆವ್ಯಾ ನಾಮ್ನಾಮಷ್ಟೊತ್ತರಶತಮ್ || 15 ||

ಇತಿ ಶ್ರೀ ಸರಸ್ವತ್ಯಷ್ಟೊತ್ತರಶತನಾಮಸ್ತೊತ್ರಮ್ ಸಂಪೂರ್ಣಮ್ ||

Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram in Gujarati



Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Gujarati  Lyrics (Text)
Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Gujarati  Script

સરસ્વતી મહાભદ્રા મહામાયા વરપ્રદા |
શ્રીપ્રદા પદ્મનિલયા પદ્માક્ષી પદ્મવક્ત્રગા || 1 ||

શિવાનુજા પુસ્તકધૃત જ્ઞાનમુદ્રા રમા પરા |
કામરૂપા મહાવિદ્યા મહાપાતકનાશિની || 2 ||

મહાશ્રયા માલિની ચ મહાભોગા મહાભુજા |
મહાભાગા મહોત્સાહા દિવ્યાઙ્ગા સુરવંદિતા || 3 ||

મહાકાલી મહાપાશા મહાકારા મહાઙ્કુશા |
સીતા ચ વિમલા વિશ્વા વિદ્યુન્માલા ચ વૈષ્ણવી || 4 ||

ચંદ્રિકા ચંદ્રવદના ચંદ્રલેખાવિભૂષિતા |
સાવિત્રી સુરસા દેવી દિવ્યાલંકારભૂષિતા || 5 ||

વાગ્દેવી વસુધા તીવ્રા મહાભદ્રા મહાબલા |
ભોગદા ભારતી ભામા ગોવિંદા ગોમતી શિવા || 6 ||

જટિલા વિંધ્યવાસા ચ વિંધ્યાચલવિરાજિતા |
ચંડિકા વૈષ્ણવી બ્રાહ્મી બ્રહ્મજ્ઞાનૈકસાધના || 7 ||

સૌદામિની સુધામૂર્તિસ્સુભદ્રા સુરપૂજિતા |
સુવાસિની સુનાસા ચ વિનિદ્રા પદ્મલોચના || 8 ||

વિદ્યારૂપા વિશાલાક્ષી બ્રહ્મજાયા મહાફલા |
ત્રયીમૂર્તી ત્રિકાલજ્ઞા ત્રિગુણા શાસ્ત્રરૂપિણી || 9 ||

શુંભાસુરપ્રમથિની શુભદા ચ સર્વાત્મિકા |
રક્તબીજનિહંત્રી ચ ચામુણ્ડા ચાંબિકા તથા || 10 ||

મુણ્ડકાય પ્રહરણા ધૂમ્રલોચનમર્દના |
સર્વદેવસ્તુતા સૌમ્યા સુરાસુરનમસ્કૃતા || 11 ||

કાલરાત્રી કલાધારા રૂપ સૌભાગ્યદાયિની |
વાગ્દેવી ચ વરારોહા વારાહી વારિજાસના || 12 ||

ચિત્રાંબરા ચિત્રગંધા ચિત્રમાલ્યવિભૂષિતા |
કાંતા કામપ્રદા વંદ્યા વિદ્યાધરા સૂપૂજિતા || 13 ||

શ્વેતાસના નીલભુજા ચતુર્વર્ગફલપ્રદા |
ચતુરાનનસામ્રાજ્યા રક્તમધ્યા નિરંજના || 14 ||

હંસાસના નીલજઙ્ઘા બ્રહ્મવિષ્ણુશિવાત્મિકા |
એવં સરસ્વતી દેવ્યા નામ્નામષ્ટોત્તરશતમ || 15 ||

ઇતિ શ્રી સરસ્વત્યષ્ટોત્તરશતનામસ્તોત્રમ સમ્પૂર્ણમ ||

Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram inTelugu


Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Telugu  Lyrics (Text)
Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – Telugu  Script


సరస్వతీ మహాభద్రా మహామాయా వరప్రదా |
శ్రీప్రదా పద్మనిలయా పద్మాక్షీ పద్మవక్త్రగా || 1 ||

శివానుజా పుస్తకధృత్ ఙ్ఞానముద్రా రమా పరా |
కామరూపా మహావిద్యా మహాపాతకనాశినీ || 2 ||

మహాశ్రయా మాలినీ చ మహాభొగా మహాభుజా |
మహాభాగా మహొత్సాహా దివ్యాంగా సురవందితా || 3 ||

మహాకాలీ మహాపాశా మహాకారా మహాంకుశా |
సీతా చ విమలా విశ్వా విద్యున్మాలా చ వైష్ణవీ || 4 ||

చంద్రికా చంద్రవదనా చంద్రలెఖావిభూషితా |
సావిత్రీ సురసా దెవీ దివ్యాలంకారభూషితా || 5 ||

వాగ్దెవీ వసుధా తీవ్రా మహాభద్రా మహాబలా |
భొగదా భారతీ భామా గొవిందా గొమతీ శివా || 6 ||

జటిలా వింధ్యవాసా చ వింధ్యాచలవిరాజితా |
చండికా వైష్ణవీ బ్రాహ్మీ బ్రహ్మఙ్ఞానైకసాధనా || 7 ||

సౌదామినీ సుధామూర్తిస్సుభద్రా సురపూజితా |
సువాసినీ సునాసా చ వినిద్రా పద్మలొచనా || 8 ||

విద్యారూపా విశాలాక్షీ బ్రహ్మజాయా మహాఫలా |
త్రయీమూర్తీ త్రికాలఙ్ఞా త్రిగుణా శాస్త్రరూపిణీ || 9 ||

శుంభాసురప్రమథినీ శుభదా చ సర్వాత్మికా |
రక్తబీజనిహంత్రీ చ చాముండా చాంబికా తథా || 10 ||

ముండకాయ ప్రహరణా ధూమ్రలొచనమర్దనా |
సర్వదెవస్తుతా సౌమ్యా సురాసురనమస్కృతా || 11 ||

కాలరాత్రీ కలాధారా రూప సౌభాగ్యదాయినీ |
వాగ్దెవీ చ వరారొహా వారాహీ వారిజాసనా || 12 ||

చిత్రాంబరా చిత్రగంధా చిత్రమాల్యవిభూషితా |
కాంతా కామప్రదా వంద్యా విద్యాధరా సూపూజితా || 13 ||

శ్వెతాసనా నీలభుజా చతుర్వర్గఫలప్రదా |
చతురాననసామ్రాజ్యా రక్తమధ్యా నిరంజనా || 14 ||

హంసాసనా నీలజంఘా బ్రహ్మవిష్ణుశివాత్మికా |
ఎవం సరస్వతీ దెవ్యా నామ్నామష్టొత్తరశతమ్ || 15 ||

ఇతి శ్రీ సరస్వత్యష్టొత్తరశతనామస్తొత్రమ్ సంపూర్ణమ్ ||

Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram in English


Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – English  Lyrics (Text)
Sree Saraswati Ashtottara Sata Nama Stotram – English  Script


sarasvatī mahābhadrā mahāmāyā varapradā |
śrīpradā padmanilayā padmākṣī padmavaktragā || 1 ||

śivānujā pustakadhṛt ṅñānamudrā ramā parā |
kāmarūpā mahāvidyā mahāpātakanāśinī || 2 ||

mahāśrayā mālinī ca mahābhogā mahābhujā |
mahābhāgā mahotsāhā divyāṅgā suravanditā || 3 ||

mahākālī mahāpāśā mahākārā mahāṅkuśā |
sītā ca vimalā viśvā vidyunmālā ca vaiṣṇavī || 4 ||

candrikā candravadanā candralekhāvibhūṣitā |
sāvitrī surasā devī divyālaṅkārabhūṣitā || 5 ||

vāgdevī vasudhā tīvrā mahābhadrā mahābalā |
bhogadā bhāratī bhāmā govindā gomatī śivā || 6 ||

jaṭilā vindhyavāsā ca vindhyācalavirājitā |
caṇḍikā vaiṣṇavī brāhmī brahmaṅñānaikasādhanā || 7 ||

saudāminī sudhāmūrtissubhadrā surapūjitā |
suvāsinī sunāsā ca vinidrā padmalocanā || 8 ||

vidyārūpā viśālākṣī brahmajāyā mahāphalā |
trayīmūrtī trikālaṅñā triguṇā śāstrarūpiṇī || 9 ||

śumbhāsurapramathinī śubhadā ca sarvātmikā |
raktabījanihantrī ca cāmuṇḍā cāmbikā tathā || 10 ||

muṇḍakāya praharaṇā dhūmralocanamardanā |
sarvadevastutā saumyā surāsuranamaskṛtā || 11 ||

kālarātrī kalādhārā rūpa saubhāgyadāyinī |
vāgdevī ca varārohā vārāhī vārijāsanā || 12 ||

citrāmbarā citragandhā citramālyavibhūṣitā |
kāntā kāmapradā vandyā vidyādharā sūpūjitā || 13 ||

śvetāsanā nīlabhujā caturvargaphalapradā |
caturānanasāmrājyā raktamadhyā nirañjanā || 14 ||

haṃsāsanā nīlajaṅghā brahmaviṣṇuśivātmikā |
evaṃ sarasvatī devyā nāmnāmaṣṭottaraśatam || 15 ||

iti śrī sarasvatyaṣṭottaraśatanāmastotram sampūrṇam ||

Nava Durga Stotram in Bengali


Nava Durga Stotram – Bengali  Lyrics (Text)
Nava Durga Stotram – Bengali  Script


রচন: বাগ্দেবী

গণেশঃ
হরিদ্রাভংচতুর্বাদু হারিদ্রবসনংবিভুম |
পাশাংকুশধরং দৈবংমোদকংদন্তমেব চ ||

দেবী শৈলপুত্রী
বন্দে বাঞ্ছিতলাভায় চন্দ্রার্ধকৃতশেখরাং|
বৃষারূঢাং শূলধরাং শৈলপুত্রী য়শস্বিনীম ||

দেবী ব্রহ্মচারিণী
দধানা করপদ্মাভ্য়ামক্ষমালা কমণ্ডলূ |
দেবী প্রসীদতু ময়ি ব্রহ্মচারিণ্য়নুত্তমা ||

দেবী চন্দ্রঘণ্টেতি
পিণ্ডজপ্রবরারূঢা চন্দকোপাস্ত্রকৈর্য়ুতা |
প্রসাদং তনুতে মহ্য়ং চন্দ্রঘণ্টেতি বিশ্রুতা ||

দেবী কূষ্মাংডা
সুরাসম্পূর্ণকলশং রুধিরাপ্লুতমেব চ |
দধানা হস্তপদ্মাভ্য়াং কূষ্মাণ্ডা শুভদাস্তু মে ||

দেবীস্কন্দমাতা
সিংহাসনগতা নিত্য়ং পদ্মাশ্রিতকরদ্বয়া |
শুভদাস্তু সদা দেবী স্কন্দমাতা য়শস্বিনী ||

দেবীকাত্য়ায়ণী
চন্দ্রহাসোজ্জ্বলকরা শার্দূলবরবাহনা |
কাত্য়ায়নী শুভং দদ্য়াদেবী দানবঘাতিনী ||

দেবীকালরাত্রি
একবেণী জপাকর্ণপূর নগ্না খরাস্থিতা |
লম্বোষ্ঠী কর্ণিকাকর্ণী তৈলাভ্য়ক্তশরীরিণী || বামপাদোল্লসল্লোহলতাকণ্টকভূষণা |
বর্ধনমূর্ধ্বজা কৃষ্ণা কালরাত্রির্ভয়ঙ্করী ||

দেবীমহাগৌরী
শ্বেতে বৃষে সমারূঢা শ্বেতাম্বরধরা শুচিঃ |
মহাগৌরী শুভং দদ্য়ান্মহাদেবপ্রমোদদা ||

দেবীসিদ্ধিদাত্রি
সিদ্ধগন্ধর্বয়ক্ষাদ্য়ৈরসুরৈরমরৈরপি |
সেব্য়মানা সদা ভূয়াত সিদ্ধিদা সিদ্ধিদায়িনী ||

Nava Durga Stotram in Tamil


Nava Durga Stotram – Tamil  Lyrics (Text)
Nava Durga Stotram – Tamil  Script


ரசன: வாக்தேவீ

கணேஶஃ
ஹரித்ராபம்சதுர்வாது ஹாரித்ரவஸனம்விபும் |
பாஶாம்குஶதரம் தைவம்மோதகம்தன்தமேவ ச ||

தேவீ ஶைலபுத்ரீ
வன்தே வாஞ்சிதலாபாய சன்த்ரார்தக்றுதஶேகராம்|
வ்றுஷாரூடாம் ஶூலதராம் ஶைலபுத்ரீ யஶஸ்வினீம் ||

தேவீ ப்ரஹ்மசாரிணீ
ததானா கரபத்மாப்யாமக்ஷமாலா கமண்டலூ |
தேவீ ப்ரஸீதது மயி ப்ரஹ்மசாரிண்யனுத்தமா ||

தேவீ சன்த்ரகண்டேதி
பிண்டஜப்ரவராரூடா சன்தகோபாஸ்த்ரகைர்யுதா |
ப்ரஸாதம் தனுதே மஹ்யம் சன்த்ரகண்டேதி விஶ்ருதா ||

தேவீ கூஷ்மாம்டா
ஸுராஸம்பூர்ணகலஶம் ருதிராப்லுதமேவ ச |
ததானா ஹஸ்தபத்மாப்யாம் கூஷ்மாண்டா ஶுபதாஸ்து மே ||

தேவீஸ்கன்தமாதா
ஸிம்ஹாஸனகதா னித்யம் பத்மாஶ்ரிதகரத்வயா |
ஶுபதாஸ்து ஸதா தேவீ ஸ்கன்தமாதா யஶஸ்வினீ ||

தேவீகாத்யாயணீ
சன்த்ரஹாஸோஜ்ஜ்வலகரா ஶார்தூலவரவாஹனா |
காத்யாயனீ ஶுபம் தத்யாதேவீ தானவகாதினீ ||

தேவீகாலராத்ரி
ஏகவேணீ ஜபாகர்ணபூர னக்னா கராஸ்திதா |
லம்போஷ்டீ கர்ணிகாகர்ணீ தைலாப்யக்தஶரீரிணீ || வாமபாதோல்லஸல்லோஹலதாகண்டகபூஷணா |
வர்தனமூர்த்வஜா க்றுஷ்ணா காலராத்ரிர்பயங்கரீ ||

தேவீமஹாகௌரீ
ஶ்வேதே வ்றுஷே ஸமாரூடா ஶ்வேதாம்பரதரா ஶுசிஃ |
மஹாகௌரீ ஶுபம் தத்யான்மஹாதேவப்ரமோததா ||

தேவீஸித்திதாத்ரி
ஸித்தகன்தர்வயக்ஷாத்யைரஸுரைரமரைரபி |
ஸேவ்யமானா ஸதா பூயாத் ஸித்திதா ஸித்திதாயினீ ||

Nava Durga Stotram in Sanskrit


Nava Durga Stotram – Sanskrit  Lyrics (Text)
Nava Durga Stotram – Sanskrit  Script

रचन: वाग्देवी

गणेशः
हरिद्राभञ्चतुर्वादु हारिद्रवसनंविभुम् ।
पाशाङ्कुशधरं दैवंमोदकन्दन्तमेव च ॥

देवी शैलपुत्री
वन्दे वाञ्छितलाभाय चन्द्रार्धकृतशेखरां।
वृषारूढां शूलधरां शैलपुत्री यशस्विनीम् ॥

देवी ब्रह्मचारिणी
दधाना करपद्माभ्यामक्षमाला कमण्डलू ।
देवी प्रसीदतु मयि ब्रह्मचारिण्यनुत्तमा ॥

देवी चन्द्रघण्टेति
पिण्डजप्रवरारूढा चन्दकोपास्त्रकैर्युता ।
प्रसादं तनुते मह्यं चन्द्रघण्टेति विश्रुता ॥

देवी कूष्माण्डा
सुरासम्पूर्णकलशं रुधिराप्लुतमेव च ।
दधाना हस्तपद्माभ्यां कूष्माण्डा शुभदास्तु मे ॥

देवीस्कन्दमाता
सिंहासनगता नित्यं पद्माश्रितकरद्वया ।
शुभदास्तु सदा देवी स्कन्दमाता यशस्विनी ॥

देवीकात्यायणी
चन्द्रहासोज्ज्वलकरा शार्दूलवरवाहना ।
कात्यायनी शुभं दद्यादेवी दानवघातिनी ॥

देवीकालरात्रि
एकवेणी जपाकर्णपूर नग्ना खरास्थिता ।
लम्बोष्ठी कर्णिकाकर्णी तैलाभ्यक्तशरीरिणी ॥ वामपादोल्लसल्लोहलताकण्टकभूषणा ।
वर्धनमूर्ध्वजा कृष्णा कालरात्रिर्भयङ्करी ॥

देवीमहागौरी
श्वेते वृषे समारूढा श्वेताम्बरधरा शुचिः ।
महागौरी शुभं दद्यान्महादेवप्रमोददा ॥

देवीसिद्धिदात्रि
सिद्धगन्धर्वयक्षाद्यैरसुरैरमरैरपि ।
सेव्यमाना सदा भूयात् सिद्धिदा सिद्धिदायिनी ॥

Nava Durga Stotram in Oriya


Nava Durga Stotram – Oriya  Lyrics (Text)
Nava Durga Stotram – Oriya  Script


ରଚନ: ଵାଗ୍ଦେଵୀ

ଗଣେଶଃ
ହରିଦ୍ରାଭଂଚତୁର୍ଵାଦୁ ହାରିଦ୍ରଵସନଂଵିଭୁମ |
ପାଶାଂକୁଶଧରଂ ଦୈଵଂମୋଦକଂଦନ୍ତମେଵ ଚ ||

ଦେଵୀ ଶୈଲପୁତ୍ରୀ
ଵନ୍ଦେ ଵାଞ୍ଛିତଲାଭାୟ ଚନ୍ଦ୍ରାର୍ଧକୃତଶେଖରାଂ|
ଵୃଷାରୂଢାଂ ଶୂଲଧରାଂ ଶୈଲପୁତ୍ରୀ ୟଶସ୍ଵିନୀମ ||

ଦେଵୀ ବ୍ରହ୍ମଚାରିଣୀ
ଦଧାନା କରପଦ୍ମାଭ୍ୟାମକ୍ଷମାଲା କମଣ୍ଡଲୂ |
ଦେଵୀ ପ୍ରସୀଦତୁ ମୟି ବ୍ରହ୍ମଚାରିଣ୍ୟନୁତ୍ତମା ||

ଦେଵୀ ଚନ୍ଦ୍ରଘଣ୍ଟେତି
ପିଣ୍ଡଜପ୍ରଵରାରୂଢା ଚନ୍ଦକୋପାସ୍ତ୍ରକୈର୍ୟୁତା |
ପ୍ରସାଦଂ ତନୁତେ ମହ୍ୟଂ ଚନ୍ଦ୍ରଘଣ୍ଟେତି ଵିଶ୍ରୁତା ||

ଦେଵୀ କୂଷ୍ମାଂଡା
ସୁରାସମ୍ପୂର୍ଣକଲଶଂ ରୁଧିରାପ୍ଲୁତମେଵ ଚ |
ଦଧାନା ହସ୍ତପଦ୍ମାଭ୍ୟାଂ କୂଷ୍ମାଣ୍ଡା ଶୁଭଦାସ୍ତୁ ମେ ||

ଦେଵୀସ୍କନ୍ଦମାତା
ସିଂହାସନଗତା ନିତ୍ୟଂ ପଦ୍ମାଶ୍ରିତକରଦ୍ଵୟା |
ଶୁଭଦାସ୍ତୁ ସଦା ଦେଵୀ ସ୍କନ୍ଦମାତା ୟଶସ୍ଵିନୀ ||

ଦେଵୀକାତ୍ୟାୟଣୀ
ଚନ୍ଦ୍ରହାସୋଜ୍ଜ୍ଵଲକରା ଶାର୍ଦୂଲଵରଵାହନା |
କାତ୍ୟାୟନୀ ଶୁଭଂ ଦଦ୍ୟାଦେଵୀ ଦାନଵଘାତିନୀ ||

ଦେଵୀକାଲରାତ୍ରି
ଏକଵେଣୀ ଜପାକର୍ଣପୂର ନଗ୍ନା ଖରାସ୍ଥିତା |
ଲମ୍ବୋଷ୍ଠୀ କର୍ଣିକାକର୍ଣୀ ତୈଲାଭ୍ୟକ୍ତଶରୀରିଣୀ || ଵାମପାଦୋଲ୍ଲସଲ୍ଲୋହଲତାକଣ୍ଟକଭୂଷଣା |
ଵର୍ଧନମୂର୍ଧ୍ଵଜା କୃଷ୍ଣା କାଲରାତ୍ରିର୍ଭୟଙ୍କରୀ ||

ଦେଵୀମହାଗୌରୀ
ଶ୍ଵେତେ ଵୃଷେ ସମାରୂଢା ଶ୍ଵେତାମ୍ବରଧରା ଶୁଚିଃ |
ମହାଗୌରୀ ଶୁଭଂ ଦଦ୍ୟାନ୍ମହାଦେଵପ୍ରମୋଦଦା ||

ଦେଵୀସିଦ୍ଧିଦାତ୍ରି
ସିଦ୍ଧଗନ୍ଧର୍ଵୟକ୍ଷାଦ୍ୟୈରସୁରୈରମରୈରପି |
ସେଵ୍ୟମାନା ସଦା ଭୂୟାତ ସିଦ୍ଧିଦା ସିଦ୍ଧିଦାୟିନୀ ||

Nava Durga Stotram in Malayalam

Nava Durga Stotram – Malayalam  Lyrics (Text)
Nava Durga Stotram – Malayalam  Script

രചന: വാഗ്ദേവീ

ഗണേശഃ
ഹരിദ്രാഭംചതുര്വാദു ഹാരിദ്രവസനംവിഭുമ് |
പാശാംകുശധരം ദൈവംമോദകംദന്തമേവ ച ||

ദേവീ ശൈലപുത്രീ
വന്ദേ വാഞ്ഛിതലാഭായ ചന്ദ്രാര്ധകൃതശേഖരാം|
വൃഷാരൂഢാം ശൂലധരാം ശൈലപുത്രീ യശസ്വിനീമ് ||

ദേവീ ബ്രഹ്മചാരിണീ
ദധാനാ കരപദ്മാഭ്യാമക്ഷമാലാ കമണ്ഡലൂ |
ദേവീ പ്രസീദതു മയി ബ്രഹ്മചാരിണ്യനുത്തമാ ||

ദേവീ ചന്ദ്രഘണ്ടേതി
പിണ്ഡജപ്രവരാരൂഢാ ചന്ദകോപാസ്ത്രകൈര്യുതാ |
പ്രസാദം തനുതേ മഹ്യം ചന്ദ്രഘണ്ടേതി വിശ്രുതാ ||

ദേവീ കൂഷ്മാംഡാ
സുരാസമ്പൂര്ണകലശം രുധിരാപ്ലുതമേവ ച |
ദധാനാ ഹസ്തപദ്മാഭ്യാം കൂഷ്മാണ്ഡാ ശുഭദാസ്തു മേ ||

ദേവീസ്കന്ദമാതാ
സിംഹാസനഗതാ നിത്യം പദ്മാശ്രിതകരദ്വയാ |
ശുഭദാസ്തു സദാ ദേവീ സ്കന്ദമാതാ യശസ്വിനീ ||

ദേവീകാത്യായണീ
ചന്ദ്രഹാസോജ്ജ്വലകരാ ശാര്ദൂലവരവാഹനാ |
കാത്യായനീ ശുഭം ദദ്യാദേവീ ദാനവഘാതിനീ ||

ദേവീകാലരാത്രി
ഏകവേണീ ജപാകര്ണപൂര നഗ്നാ ഖരാസ്ഥിതാ |
ലമ്ബോഷ്ഠീ കര്ണികാകര്ണീ തൈലാഭ്യക്തശരീരിണീ || വാമപാദോല്ലസല്ലോഹലതാകണ്ടകഭൂഷണാ |
വര്ധനമൂര്ധ്വജാ കൃഷ്ണാ കാലരാത്രിര്ഭയങ്കരീ ||

ദേവീമഹാഗൗരീ
ശ്വേതേ വൃഷേ സമാരൂഢാ ശ്വേതാമ്ബരധരാ ശുചിഃ |
മഹാഗൗരീ ശുഭം ദദ്യാന്മഹാദേവപ്രമോദദാ ||

ദേവീസിദ്ധിദാത്രി
സിദ്ധഗന്ധര്വയക്ഷാദ്യൈരസുരൈരമരൈരപി |
സേവ്യമാനാ സദാ ഭൂയാത് സിദ്ധിദാ സിദ്ധിദായിനീ ||

Nava Durga Stotram in Kannada


Nava Durga Stotram – Kannada  Lyrics (Text)
Nava Durga Stotram – Kannada  Script

ರಚನ: ವಾಗ್ದೇವೀ

ಗಣೇಶಃ
ಹರಿದ್ರಾಭಂಚತುರ್ವಾದು ಹಾರಿದ್ರವಸನಂವಿಭುಮ್ |
ಪಾಶಾಂಕುಶಧರಂ ದೈವಂಮೋದಕಂದಂತಮೇವ ಚ ||

ದೇವೀ ಶೈಲಪುತ್ರೀ
ವಂದೇ ವಾಞ್ಛಿತಲಾಭಾಯ ಚಂದ್ರಾರ್ಧಕೃತಶೇಖರಾಂ|
ವೃಷಾರೂಢಾಂ ಶೂಲಧರಾಂ ಶೈಲಪುತ್ರೀ ಯಶಸ್ವಿನೀಮ್ ||

ದೇವೀ ಬ್ರಹ್ಮಚಾರಿಣೀ
ದಧಾನಾ ಕರಪದ್ಮಾಭ್ಯಾಮಕ್ಷಮಾಲಾ ಕಮಂಡಲೂ |
ದೇವೀ ಪ್ರಸೀದತು ಮಯಿ ಬ್ರಹ್ಮಚಾರಿಣ್ಯನುತ್ತಮಾ ||

ದೇವೀ ಚಂದ್ರಘಂಟೇತಿ
ಪಿಂಡಜಪ್ರವರಾರೂಢಾ ಚಂದಕೋಪಾಸ್ತ್ರಕೈರ್ಯುತಾ |
ಪ್ರಸಾದಂ ತನುತೇ ಮಹ್ಯಂ ಚಂದ್ರಘಂಟೇತಿ ವಿಶ್ರುತಾ ||

ದೇವೀ ಕೂಷ್ಮಾಂಡಾ
ಸುರಾಸಂಪೂರ್ಣಕಲಶಂ ರುಧಿರಾಪ್ಲುತಮೇವ ಚ |
ದಧಾನಾ ಹಸ್ತಪದ್ಮಾಭ್ಯಾಂ ಕೂಷ್ಮಾಂಡಾ ಶುಭದಾಸ್ತು ಮೇ ||

ದೇವೀಸ್ಕಂದಮಾತಾ
ಸಿಂಹಾಸನಗತಾ ನಿತ್ಯಂ ಪದ್ಮಾಶ್ರಿತಕರದ್ವಯಾ |
ಶುಭದಾಸ್ತು ಸದಾ ದೇವೀ ಸ್ಕಂದಮಾತಾ ಯಶಸ್ವಿನೀ ||

ದೇವೀಕಾತ್ಯಾಯಣೀ
ಚಂದ್ರಹಾಸೋಜ್ಜ್ವಲಕರಾ ಶಾರ್ದೂಲವರವಾಹನಾ |
ಕಾತ್ಯಾಯನೀ ಶುಭಂ ದದ್ಯಾದೇವೀ ದಾನವಘಾತಿನೀ ||

ದೇವೀಕಾಲರಾತ್ರಿ
ಏಕವೇಣೀ ಜಪಾಕರ್ಣಪೂರ ನಗ್ನಾ ಖರಾಸ್ಥಿತಾ |
ಲಂಬೋಷ್ಠೀ ಕರ್ಣಿಕಾಕರ್ಣೀ ತೈಲಾಭ್ಯಕ್ತಶರೀರಿಣೀ || ವಾಮಪಾದೋಲ್ಲಸಲ್ಲೋಹಲತಾಕಂಟಕಭೂಷಣಾ |
ವರ್ಧನಮೂರ್ಧ್ವಜಾ ಕೃಷ್ಣಾ ಕಾಲರಾತ್ರಿರ್ಭಯಂಕರೀ ||

ದೇವೀಮಹಾಗೌರೀ
ಶ್ವೇತೇ ವೃಷೇ ಸಮಾರೂಢಾ ಶ್ವೇತಾಂಬರಧರಾ ಶುಚಿಃ |
ಮಹಾಗೌರೀ ಶುಭಂ ದದ್ಯಾನ್ಮಹಾದೇವಪ್ರಮೋದದಾ ||

ದೇವೀಸಿದ್ಧಿದಾತ್ರಿ
ಸಿದ್ಧಗಂಧರ್ವಯಕ್ಷಾದ್ಯೈರಸುರೈರಮರೈರಪಿ |
ಸೇವ್ಯಮಾನಾ ಸದಾ ಭೂಯಾತ್ ಸಿದ್ಧಿದಾ ಸಿದ್ಧಿದಾಯಿನೀ ||

Nava Durga Stotram in Gujarati


Nava Durga Stotram – Gujarati  Lyrics (Text)
Nava Durga Stotram – Gujarati  Script


રચન: વાગ્દેવી

ગણેશઃ
હરિદ્રાભંચતુર્વાદુ હારિદ્રવસનંવિભુમ |
પાશાંકુશધરં દૈવંમોદકંદન્તમેવ ચ ||

દેવી શૈલપુત્રી
વન્દે વાઞ્છિતલાભાય ચન્દ્રાર્ધકૃતશેખરાં|
વૃષારૂઢાં શૂલધરાં શૈલપુત્રી યશસ્વિનીમ ||

દેવી બ્રહ્મચારિણી
દધાના કરપદ્માભ્યામક્ષમાલા કમણ્ડલૂ |
દેવી પ્રસીદતુ મયિ બ્રહ્મચારિણ્યનુત્તમા ||

દેવી ચન્દ્રઘણ્ટેતિ
પિણ્ડજપ્રવરારૂઢા ચન્દકોપાસ્ત્રકૈર્યુતા |
પ્રસાદં તનુતે મહ્યં ચન્દ્રઘણ્ટેતિ વિશ્રુતા ||

દેવી કૂષ્માંડા
સુરાસમ્પૂર્ણકલશં રુધિરાપ્લુતમેવ ચ |
દધાના હસ્તપદ્માભ્યાં કૂષ્માણ્ડા શુભદાસ્તુ મે ||

દેવીસ્કન્દમાતા
સિંહાસનગતા નિત્યં પદ્માશ્રિતકરદ્વયા |
શુભદાસ્તુ સદા દેવી સ્કન્દમાતા યશસ્વિની ||

દેવીકાત્યાયણી
ચન્દ્રહાસોજ્જ્વલકરા શાર્દૂલવરવાહના |
કાત્યાયની શુભં દદ્યાદેવી દાનવઘાતિની ||

દેવીકાલરાત્રિ
એકવેણી જપાકર્ણપૂર નગ્ના ખરાસ્થિતા |
લમ્બોષ્ઠી કર્ણિકાકર્ણી તૈલાભ્યક્તશરીરિણી || વામપાદોલ્લસલ્લોહલતાકણ્ટકભૂષણા |
વર્ધનમૂર્ધ્વજા કૃષ્ણા કાલરાત્રિર્ભયઙ્કરી ||

દેવીમહાગૌરી
શ્વેતે વૃષે સમારૂઢા શ્વેતામ્બરધરા શુચિઃ |
મહાગૌરી શુભં દદ્યાન્મહાદેવપ્રમોદદા ||

દેવીસિદ્ધિદાત્રિ
સિદ્ધગન્ધર્વયક્ષાદ્યૈરસુરૈરમરૈરપિ |
સેવ્યમાના સદા ભૂયાત સિદ્ધિદા સિદ્ધિદાયિની ||

Nava Durga Stotram in Telugu

Nava Durga Stotram – Telugu  Lyrics (Text)
Nava Durga Stotram – Telugu  Script

రచన: వాగ్దేవీ

గణేశః
హరిద్రాభంచతుర్వాదు హారిద్రవసనంవిభుమ్ |
పాశాంకుశధరం దైవంమోదకందంతమేవ చ ||

దేవీ శైలపుత్రీ
వందే వాఞ్ఛితలాభాయ చంద్రార్ధకృతశేఖరాం|
వృషారూఢాం శూలధరాం శైలపుత్రీ యశస్వినీమ్ ||

దేవీ బ్రహ్మచారిణీ
దధానా కరపద్మాభ్యామక్షమాలా కమండలూ |
దేవీ ప్రసీదతు మయి బ్రహ్మచారిణ్యనుత్తమా ||

దేవీ చంద్రఘంటేతి
పిండజప్రవరారూఢా చందకోపాస్త్రకైర్యుతా |
ప్రసాదం తనుతే మహ్యం చంద్రఘంటేతి విశ్రుతా ||

దేవీ కూష్మాండా
సురాసంపూర్ణకలశం రుధిరాప్లుతమేవ చ |
దధానా హస్తపద్మాభ్యాం కూష్మాండా శుభదాస్తు మే ||

దేవీస్కందమాతా
సింహాసనగతా నిత్యం పద్మాశ్రితకరద్వయా |
శుభదాస్తు సదా దేవీ స్కందమాతా యశస్వినీ ||

దేవీకాత్యాయణీ
చంద్రహాసోజ్జ్వలకరా శార్దూలవరవాహనా |
కాత్యాయనీ శుభం దద్యాదేవీ దానవఘాతినీ ||

దేవీకాలరాత్రి
ఏకవేణీ జపాకర్ణపూర నగ్నా ఖరాస్థితా |
లంబోష్ఠీ కర్ణికాకర్ణీ తైలాభ్యక్తశరీరిణీ || వామపాదోల్లసల్లోహలతాకంటకభూషణా |
వర్ధనమూర్ధ్వజా కృష్ణా కాలరాత్రిర్భయంకరీ ||

దేవీమహాగౌరీ
శ్వేతే వృషే సమారూఢా శ్వేతాంబరధరా శుచిః |
మహాగౌరీ శుభం దద్యాన్మహాదేవప్రమోదదా ||

దేవీసిద్ధిదాత్రి
సిద్ధగంధర్వయక్షాద్యైరసురైరమరైరపి |
సేవ్యమానా సదా భూయాత్ సిద్ధిదా సిద్ధిదాయినీ ||

Nava Durga Stotram in English

Nava Durga Stotram – English Lyrics (Text)
Nava Durga Stotram – English Script

Author: vāgdevī

gaṇeśaḥ
haridrābhañcaturvādu hāridravasanaṃvibhum |
pāśāṅkuśadharaṃ daivaṃmodakandantameva ca ||

devī śailaputrī
vande vāñchitalābhāya candrārdhakṛtaśekharāṃ|
vṛṣārūḍhāṃ śūladharāṃ śailaputrī yaśasvinīm ||

devī brahmacāriṇī
dadhānā karapadmābhyāmakṣamālā kamaṇḍalū |
devī prasīdatu mayi brahmacāriṇyanuttamā ||

devī candraghaṇṭeti
piṇḍajapravarārūḍhā candakopāstrakairyutā |
prasādaṃ tanute mahyaṃ candraghaṇṭeti viśrutā ||

devī kūṣmāṇḍā
surāsampūrṇakalaśaṃ rudhirāplutameva ca |
dadhānā hastapadmābhyāṃ kūṣmāṇḍā śubhadāstu me ||

devīskandamātā
siṃhāsanagatā nityaṃ padmāśritakaradvayā |
śubhadāstu sadā devī skandamātā yaśasvinī ||

devīkātyāyaṇī
candrahāsojjvalakarā śārdūlavaravāhanā |
kātyāyanī śubhaṃ dadyādevī dānavaghātinī ||

devīkālarātri
ekaveṇī japākarṇapūra nagnā kharāsthitā |
lamboṣṭhī karṇikākarṇī tailābhyaktaśarīriṇī || vāmapādollasallohalatākaṇṭakabhūṣaṇā |
vardhanamūrdhvajā kṛṣṇā kālarātrirbhayaṅkarī ||

devīmahāgaurī
śvete vṛṣe samārūḍhā śvetāmbaradharā śuciḥ |
mahāgaurī śubhaṃ dadyānmahādevapramodadā ||

devīsiddhidātri
siddhagandharvayakṣādyairasurairamarairapi |
sevyamānā sadā bhūyāt siddhidā siddhidāyinī ||

Sree Lalita Sahasra Namavali in Bengali

Sree Lalita Sahasra Namavali – Bengali  Lyrics (Text)
Sree Lalita Sahasra Namavali – Bengali  Script

রচন: বাগ্দেবী

 || ধ্য়ানম ||
সিন্দূরারুণবিগ্রহাং ত্রিনয়নাং মাণিক্য়মৌলিস্ফুরত
তারানায়কশেখরাং স্মিতমুখীমাপীনবক্ষোরুহাম |
পাণিভ্য়ামলিপূর্ণরত্নচষকং রক্তোত্পলং বিভ্রতীং
সৌম্য়াং রত্নঘটস্থরক্তচরণাং ধ্য়ায়েত্পরামম্বিকাম ||

অরুণাং করুণাতরঙ্গিতাক্ষীং ধৃতপাশাঙ্কুশপুষ্পবাণচাপাম |
অণিমাদিভিরাবৃতাং ময়ূখৈরহমিত্য়েব বিভাবয়ে ভবানীম ||

ধ্য়ায়েত পদ্মাসনস্থাং বিকসিতবদনাং পদ্মপত্রায়তাক্ষীং
হেমাভাং পীতবস্ত্রাং করকলিতলসদ্ধেমপদ্মাং বরাঙ্গীম |
সর্বালঙ্কারয়ুক্তাং সততমভয়দাং ভক্তনম্রাং ভবানীং
শ্রীবিদ্য়াং শান্তমূর্তিং সকলসুরনুতাং সর্বসম্পত্প্রদাত্রীম ||

সকুঙ্কুমবিলেপনামলিকচুম্বিকস্তূরিকাং
সমন্দহসিতেক্ষণাং সশরচাপপাশাঙ্কুশাম |
অশেষজনমোহিনীমরুণমাল্য়ভূষাম্বরাং
জপাকুসুমভাসুরাং জপবিধৌ স্মরেদম্বিকাম ||

||অথ শ্রী ললিতা সহস্রনামাবলী ||
ওং ওং ঐং হ্রীং শ্রীং শ্রীমাত্রে নমঃ |
ওং শ্রীমহারাজ্ঞৈ নমঃ |
ওং শ্রীমত্সিংহাসনেশ্বর্য়ৈ নমঃ |
ওং চিদগ্নিকুণ্ডসংভূতায়ৈ নমঃ |
ওং দেবকার্য়সমুদ্য়তায়ৈ নমঃ |
ওং ওং উদ্য়দ্ভানুসহস্রাভায়ৈ নমঃ |
ওং চতুর্বাহুসমন্বিতায়ৈ নমঃ |
ওং রাগস্বরূপপাশাঢ্য়ায়ৈ নমঃ |
ওং ক্রোধাকারাঙ্কুশোজ্জ্বলায়ৈ নমঃ |
ওং মনোরূপেক্ষুকোদণ্ডায়ৈ নমঃ | 1০
ওং পংচতন্মাত্রসায়কায়ৈ নমঃ |
ওং নিজারুণপ্রভাপূরমজ্জদ ব্রহ্মাণ্ডমণ্ডলায়ৈ নমঃ |
ওং চম্পকাশোকপুন্নাগসৌগন্ধিক-লসত্কচায়ৈ নমঃ |
ওং কুরুবিন্দমণিশ্রেণীকনত্কোটীরমণ্ডিতায়ৈ নমঃ |
ওং ওং অষ্টমীচন্দ্রবিভ্রাজদলিকস্থলশোভিতায়ৈ নমঃ |
ওং মুখচন্দ্রকলংকাভমৃগনাভিবিশেষকায়ৈ নমঃ |
ওং বদনস্মরমাংগল্য়গৃহতোরণচিল্লিকায়ৈ নমঃ |
ওং বক্ত্রলক্ষ্মীপরীবাহচলন্মীনাভলোচনায়ৈ নমঃ |
ওং নবচম্পকপুষ্পাভনাসাদণ্ডবিরাজিতায়ৈ নমঃ |
ওং তারাকান্তিতিরস্কারিনাসাভরণভাসুরায়ৈ নমঃ | 2০
ওং কদম্বমঞ্জরীক~লুপ্তকর্ণপূরমনোহরায়ৈ নমঃ |
ওং তাটংকয়ুগলীভূততপনোডুপমণ্ডলায়ৈ নমঃ |
ওং পদ্মরাগশিলাদর্শপরিভাবিকপোলভুবে নমঃ |
ওং নববিদ্রুমবিম্বশ্রীন্য়ক্কারিরদনচ্ছদায়ৈ নমঃ |
ওং শুদ্ধবিদ্য়াঙ্কুরাকারদ্বিজপঙ্ক্তিদ্বয়োজ্জ্বলায়ৈ নমঃ |
ওং কর্পূরবীটিকামোদসমাকর্ষি দিগন্তরায়ৈ নমঃ |
ওং নিজসল্লাপমাধুর্য় বিনির্ভত্সিতকচ্ছপ্য়ৈ নমঃ |
ওং মন্দস্মিতপ্রভাপূরমজ্জত্কামেশমানসায়ৈ নমঃ |
ওং অনাকলিতসাদৃশ্য়চিবুকশ্রীবিরাজিতায়ৈ নমঃ |
ওং কামেশবদ্ধমাঙ্গল্য়সূত্রশোভিতকন্ধরায়ৈ নমঃ | 3০
ওং কনকাঙ্গদকেয়ূরকমনীয়মুজান্বিতায়ৈ নমঃ |
ওং রত্নগ্রৈবেয় চিন্তাকলোলমুক্তাফলান্বিতায়ৈ নমঃ |
ওং কামেশ্বারপ্রেমরত্নমণিপ্রতিপণস্তন্য়ৈ নমঃ |
ওং নাভ্য়ালবালরোমালিলতাফলকুচদ্বয়্য়ৈ নমঃ |
ওং লক্ষ্য়রোমলতাধারতাসমুন্নেয়মধ্য়মায়ৈ নমঃ |
ওং স্তনভারদলন্মধ্য়পট্টবন্ধবলিত্রয়ায়ৈ নমঃ |
ওং ওং অরুণারুণকৌসুম্ভবস্ত্রভাস্বত্কটীতট্য়ৈ নমঃ |
ওং রত্নকিঙ্কিণিকারম্য়রশনাদামভূষিতায়ৈ নমঃ |
ওং কামেশজ্ঞাতসৌভাগ্য়মার্দবোরুদ্বয়ান্বিতায়ৈ নমঃ |
ওং মাণিক্য়মুকুটাকারজানুদ্বয়বিরাজিতায়ৈ নমঃ | 4০
ওং ইন্দ্রগোপপরিক্ষিপ্তস্মরতূণাভজঙ্ঘিকায়ৈ নমঃ |
ওং গূঢগূল্ফায়ৈ নমঃ |
ওং কূর্ম পৃষ্ঠজয়িষ্ণুপ্রপদান্বিতায়ৈ নমঃ |
ওং নখদীধিতিসঞ্ছন্ননমজ্জনতমোগুণায়ৈ নমঃ |
ওং পদদ্বয়প্রভাজালপরাকৃতসরোরুহায়ৈ নমঃ |
ওং শিঞ্জানমণিমঞ্জীরমণ্ডিতশ্রীপদাম্বুজায়ৈ নমঃ |
ওং মরালীমন্দগমনায়ৈ নমঃ |
ওং মহালাবণ্য়শেবধয়ে নমঃ |
ওং সর্বারুণায়ৈ নমঃ |
ওং অনবদ্য়াঙ্গ্য়ৈ নমঃ | 5০
ওং সর্বাভরণভূষিতায়ৈ নমঃ |
ওং শিবকামেশ্বরাঙ্কস্থায়ৈ নমঃ |
ওং শিবায়ৈ নমঃ |
ওং স্বাধীনবল্লভায়ৈ নমঃ |
ওং সুমেরুমধ্য়শৃঙ্গস্থায়ৈ নমঃ |
ওং শ্রীমন্নগরনায়িকায়ৈ নমঃ |
ওং চিন্তামণিগৃহান্তস্থায়ৈ নমঃ |
ওং পঞ্চব্রহ্মাসনস্থিতায়ৈ নমঃ |
ওং মহাপদ্মাটবীসংস্থায়ৈ নমঃ |
ওং কদম্ববনবাসিন্য়ৈ নমঃ | 6০
ওং সুধাসাগরমধ্য়স্থায়ৈ নমঃ |
ওং কামাক্ষ্য়ৈ নমঃ |
ওং কামদায়িন্য়ৈ নমঃ |
ওং দেবর্ষিগণসংঘাতস্তূয়মানাত্মবৈভায়ৈ নমঃ |